Over Maureen

Mijn naam is Maureen Weustenenk (1978). Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Hengelo Gelderland, het Achterhoekse dorp waar ik ook ben opgegroeid. Ik ben bevlogen, gevoelig, een tikkeltje chaotisch en verslaafd aan goede koffie. Sinds oktober 2015 ben ik eigenaresse van mijn praktijk Puur-Eigen (voorheen puur-kind). Daarvoor werkte ik bijna vijftien jaar lang als basisschooljuf in de bovenbouw. Als klein meisje wilde ik al juf worden. Toen het daadwerkelijk zover was, vond ik dit ook echt geweldig. Mijn passie voor kinderen is hier ontstaan.

Vijftien jaar lang genoot ik van het onderwijs, maar ik merkte dat regels en administratie mij steeds meer beperkten. De oprechte persoonlijke aandacht kon ik niet meer genoeg bieden. Dat miste ik enorm. Ik besloot het roer om te gooien. Ik volgde diverse opleidingen, waaronder kindercoaching, kinderyoga en kinderyogatherapie. Ik kon weer op mijn eigen manier naar de kinderen kijken en had voor mijn gevoel weer de rust en energie terug die ik zo gemist had in het onderwijs. Het voelde als thuiskomen.  Helemaal loslaten kon ik het onderwijs niet. Naast mijn eigen praktijk Puur-Eigen, ben ik werkzaam als  specialist hoogbegaafdheid bij scholengroep GelderVeste.

De stap naar yoga voor volwassenen volgde. Yoga is in mijn ogen absoluut niet zweverig. Mijn benadering is dan ook luchtig. Ik heb immers ook de Achterhoekse nuchterheid. Ik ben gevoelig, maar ik sta wel met beide benen op de grond. Om  coaching en yoga nog meer met elkaar te verbinden, ben ik op dit moment bezig met een opleiding tot Body Mind Release Therapeut.

De overtuiging om helemaal voor mijzelf te kiezen, versterkte toen artsen in 2013 een tumor in mijn hoofd ontdekten. Mijn leven stond totaal op zijn kop. Vijf onzekere jaren volgden. Toch bleef ik op mezelf vertrouwen. Ik volgde meer dan ooit mijn eigen pad, ongeacht wat anderen zeiden. Ietwat eigenwijs, maar het bracht mij veel. Heel veel. Het geloven in jezelf, maar wel met het besef dat je het niet altijd alleen hoeft te doen.

Alles bij elkaar durf ik te zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben in het dichter bij jezelf komen. Ik sta meer in mijn kracht dan ooit. Mijn leven is flink veranderd en ik doe nu wat ik écht graag doe. Het maakt mij blij als ik mensen weer kan laten lachen en ze weer zichzelf kan laten zijn. Als ik bij iemand de verwondering zie als ze merken dat ze het zelf in zich hebben, maar de verbinding ermee even kwijt waren. Met Puur-Eigen wil ik je weer laten luisteren naar je gevoel en vooral te doen waar jij je goed bij voelt, voor zowel kinderen als volwassenen.  

‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!’


Geschoold door:

Iselinge Hogeschool leerkracht basisonderwijs – Gelderveste, specialist hoogbegaafdheid – De Magie van Kindercoaching, coaching, Coachee spellicentie – Jip en Jan academie, kinder- en tieneryoga, wiebelyoga – Arterre holistisch opleiding en kindcentrum, kinderyogatherapie – Dashra center Tonnie Goes, Vinyasa yoga – Diana Aben, Yoga Nidra en I-rest – Elske Kolkman praktijk Fiederelske, Theekransjestrainer professionals – Civas Bachbloesem therapeutisch opleiding en praktijk studie Bachremedies – Matty en Greetje, Schatgravers expeditie training – Saskia de Ruiter, Krachtstenenspel licentie – Rutger de Vries, Beelddenken, ik zie het anders – De betekenis van kindertekeningen – Hartpad Heidy Mallee, De geboorte als spiegel-  Bauke Borstboom-Ik ben 9 specialist – De Wijswijzer, training Hoogbegaafdheid op maat- Natascha Bruti, JijNatuurlijk coaching- Reiki 1 gecertificeerd – Body Mind Release Therapeut in opleiding